Det produseres vin på både sørøya og nordøya i New Zealand, og det er de aromatiske Sauvignon Blanc-vinene fra Marlborough på sørøya som først på 1970-tallet begynte å gjøre landet internasjonalt anerkjent som en kvalitetsprodusent av vin. Av rødvin er det Pinot Noir som dominerer.
New Zealand er det sørligste vinproduserende land i verden. Klimaet regnes som forholdsvis kjølig i vinsammenheng, men er varmest og fuktigst i nord og kjøligst og tørrest i sør.
De tre mest kjente distriktene er Marlborough, Gisborne og Hawke’s Bay – de to sistnevnte beliggende på nordøya.
De blå druetypene domineres av Pinot Noir, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Malbec. Av grønne druer er det Sauvignon Blanc, Riesling og Chardonnay som er mest utbredt, men det dyrkes også noe Pinot Gris, Gewürztraminer og Chenin Blanc.
Ingen distrikter i New Zealand