Friuli-Venezia Giulia

Italia

I denne regionen har det foregått dyrking av vindruer i over 2000 år.

I all hovedsak er det dyrking av hvitvinsdruer, – både internasjonale typer og mer lokale druesorter.
Blant de hvite druene finner vi bl.a. Friulano (bedre kjent som Tokaj), Malvasia Istriana og Ribolla Gialla.
Til produksjon av gode og søte dessertviner brukes Verduzzo Friulano i f.eks. Ramandolo, mens den storartede, men sjeldne druen Picolit benyttes i den meget spesielle og kostbare dessertvinen med samme navn.
På 1800-tallet ble denne høyt verdsatt ved de store, europeiske hoffene.
Blant røde druer i regionen er det Merlot som er mest i vinden, men det dyrkes også noen interessante, lokale druer som Refosco del Peduncolo Rosso, Schioppettino, Pignolo, Tazzelanghe og Terrano.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.